• Menu
  • Menu

Spanien Camino Primitivo 2022

Spain Is More: Camino Primitivo og Camino Finistere/Muxia på egen hånd

24 dages ferie i det nordlige Spanien, bestående af 18 dages vandring.

Efter ankomst torsdag aften i Oviedo er den efterfølgende dag afsat til sightseeing i den smukke gamle by. Herefter starter en 13 dages Camino Primitivo vandring. Denne rute er den oprindelig Camino fra det 7. århundrede. Ruten af valgt af 2 årsager.

  • Den er en af de mest kuperede og mindst øde Caminoer i Spanien.
  • Samtidigt er det kun ganske gå der vandre denne rute, ca 2% af folk der vandre Camino Primitivo, mens Camino Frances har ca 70% af alle vandrende.
  • Det betyder at jeg får præcis hvad jeg ønsker med Primitivo. Mere natur og mindre mængder af folk.

Camino Primitivo er på ca 320km og indeholder ikke mindre end 9.988 højdemeter, som tilbagelægges over 13 dage. Jeg planlægger dog en hvile dag i Lugo, efter 9 vandredage. Med andre ord står den på gennemsnitlig 25 km vandring med ca 770 højdemeter per dag… wow, det bliver en udfordring!

Ved ankomst til Santiago de Compostela har jeg 1 hviledag i den smukke historiske by. Herefter fortsætter vanderingen på Camino Finistere, som er en typisk udvidelse til enhver Camino. Alle andre Caminoer har til formål at vandre til katedralen i Santiago de Compostella, mens Camino Finistere til forskel, er en fortsætter fra Santiago de Compostela ud til havet, nærmere betegnet “Verdens Ende” (byen Finistere) hvorfra jeg tager en ekstra lille udvidelse til en skønne kystby Muxia hvor turen slutter.

Camino Finistere med udvidelsen til Muxia, er en 118 km tur med 2.993 højdemeter, der tilbagelægges på 5 dage. Ved omkomst i Muxia tager jeg en overnatning og transporteres dagen efter tilbage til Santiago de Compostela. Dagen efter går turen så hjemad.

Denne tur bliver derved min længste ferie til dato, på 24 dage. Samtidigt efter alt at dømme den hårdeste vandring indtil videre, på sammenlagt 430 km med ca 13.000 højdemeter. Her ikke medregnet gang rundt om i de små byer osv.

Selvom det bliver noget af en udfordring, er dette blot næste logiske skridt på en fremtid med forhåbenlig endnu mere udfordrende vandringer. Knapt 2 måneder senere planlægger jeg Camino Francés, på knapt 800km!

Dagbog for 24 dages vandreferie på Camino Primitivo og Camini Finisterre (18 dages vandring)
Turbeskrivelse fra Spain Is More (Individuel tur)

Turbeskrivelse

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *