• Menu
  • Menu

Spanien Camino Primitivo 2022 dag 21


Hviledag i Muxia

Torsdag 28. April 2022

Dagen starter med en flot anrettet morgenmad, hvor alle borde hvor forberedt baseret til den enkelte, jeg får et bord til en person, men en varm hjemmebagt croissant, en pekan-kage, nogle stykker hjemmelavet brød, et bjerg af den skønneste spanske skinke, en lækker ost i overflod, appelsinjuice, hvortil man kan hente alverdens frugter, yughurt, osv og naturligvis servere til café con leche på bestilling. Jeg var godt nok ked af at jeg havde lidt travlt for at nå med bus, mod Muxia, ellers havde jeg blevet noget længere og spist meget mere.

Jeg tager afsked med de to amerikanske kvinder, og taler (eller måske rettere lytter 🙂) i lang tid med en kanadisk kvinde, der har meget at fortælle om hendes tur, men jeg må desværre videre, få støvlerne på (ikke sjovt også vablerne) og ned til busstoppestedet.

Oprindeligt var planen at vandre til Muxia. Men da det reelt ikke er del af turen, blot noget jeg selv fandt på, og det faktisk at små 30km hvor jeg må Humble hvert et skridt også vabler, ikke lige virkede som en god idé, så besluttede jeg at tage bussen i stedet. Hvilket ikke er let, den gik kun 3 gange om dagen, og var ikke let at finde. På de officielle bus plakater stod tiderne ikke, men Rio2Rome sagde bussen gik. Jeg spurgte på hotellet og da sagde, nej… Der går ingen bus. Men med hjælp fra en fyr fra et konkurrerende bus selvskab fandt jeg ud af at tiderne stod med håndskrift tapet på en cementstolpe ved busstationen. Visse ting er ikke let når man rejser alene og ikke kan sproget, men det går jo altid.

Efter 45 min bustur er jeg ved Muxia, 3 timer før tjek ind på hotellet.

Jeg beslutter at gå ud til fyrtårnet, som er der man ender en Camino vandring, hvis man ikke som de fleste stopper i Santiago de Compostela… mange går så enten til Finisterre eller Muxia.

Turen var meget kort fra busstoppestedet, kun 1km. Vejen går langs kysten mens vejret viser sig fra sin bedste side. Jeg går helt er er lidt ked af at jeg ikke var gået hertil, i dette skynde vejr og turen havde uden tvivl været blandt de kønneste… Men med disse vabler, nej tak og jeg har reelt også gået nok… Hoved er fyldt med oplevelses indtryk og der er ikke plads til mere.

Jeg kom tidligst, ikke mange mennesker siver rundt mellem kirken, de skønne klipper og fyrtårnet. Jeg finder

Jeg sidder et par timer og lyder udsigten med lidt chokolade og nødder. Jeg har svært ved bare at sidde stille, kroppen ønsker at gå, men jeg har vist godt at tage en slapper.

Jeg humber langsomt tilbage til byen og går ind på en restaurant for lidt mad. Jeg må vente en halv time inden køkkenet åbner… Ja Spanien, men jeg kan få en øl, mens jeg venter. Det er typisk kun køkkenet der er lukket store dele af dagen.

Jeg er sulten, og får en pastaret efterfulgt når en skøn Ferrero Roche tærte.


Tjekker så ind på hotellet, hvor jeg ender med at slappe af omkring 3 timer, jeg har vist godt og grundigt træt af de mange indtryk og vandring de seneste uger.

Bortset fra en mindre tur rundt i havnen med en is, laver jeg ikke meget mere den dag.

Slutter dagen med en pizza og en Tiramisu