• Menu
  • Menu

Kap Verde 2019 dag 4


Mandag 11. November 2019

Vi flyver mod syd til vulkanøen Fogo

I dag skal vi checke ud af vores hotel på Santiago og flyve videre til øen Fogo.

Efter en tidligt morgenmad går Jan og jeg lidt rundt og tager lidt billeder ingen vi checker og tager vores bus til den gamle (oprindelige hovedstad) Cidade Velha hvor vi skal på rundvisning i et gammelt Fort.

Køreturen på ca 45 minutter er som de andre ture utrolig smuk, men en blanding af frodige og bare bjergskråninger der på mange måder minde om Madeira men på en måde en smule mere intens… mit bud er at bjergene nok er lidt mindre og ligger tættere, i alle fald er det ubeskrivelig kønt.

Vi ankommer til Fortet, dog lidt for tidligst, så vi benytter lejligheden til at se os lidt omkring. Det er brand varmt, over 30 grader og ingen skygge.

Efter at have set en lille (ærligt talt) lidt kedelig kort film om øen og fortets historie starter vores rundvisning. Turen var derimod ganske spændende og interessant omen kort. Vores guide er en lokal bonde, der kendte alt til området og rigtig brænder for at fortælle om historien. 

Da rundturen var overstået, går de fleste af os af en stejl borgvej ca 15 minutters gang ned til den gamle by, hvor vi har små 2 timer til frokost. 

Selvom gruppen kun er på 15 (inkl guide) får vi bested på at dele os på byens 2 restauranter, da vi trods 2 timer ellers ikke når det. Hvilket vi straks forstår får manden lader vente på sig.  Men skal huske at det trods alt afrika og alt går noget langsomere end i vesten… faktisk er det en god ting!

Efter en meget stor frokost går jeg lidt rundt i byen og ser mig lidt omkring, mens en del af de andre kigger på souveniers.

Vi bussen til lufthavnen hvor vi flyver til Fogo. Det er et meget lille indenrigsfly iden aircondition. Derimod er det top underholdning om bord. Stewardessen taler minimum 2-3 gange hurtigere end normalt. Både på lokal sprog, engelsk, spansk og russisk. Det meste af flyet selv mange af de lokale er flade af grin… der er komplet umuligt at forstå andet en enkelte ord ind i mellem 🙂

Hotellet vi ankommer til må siges at være det mest gennemførte hotel jeg nogensinde har boet på. Det er eget af en tidligere dansk fisker, der for 15 år siden stoppede fiskeriet og er ved at bygge sig lidt af et imperium på Fogo. Han har 3 hoteller og 2 mere på vej. diverse restaurenter hvor alle revare produceres lokalt af hams hold af folk og derved er disse 2 dage på øen reelt de eneste dage med fremragende mad.

Hotellet er bygget i ægte Marokost Riad’ stil – noget jeg glæder mig meget til at opleve næste år til påske på min Marokko rejse. Det er virkelig en fornøjelse at opleve hvor gennemført alle værrelser og hotellet er – bevars der er mange detailjer der ikke helt er fædige (vores hotel er lige åbnet), men skal jeg tilbage til Fogo bliver det helt klart på dette eller en af de andre af Morten’s hoteller.

Henrik guider os en lille tur rundt i den hyggelige by. Jeg har en klar opfattelse af at være kommet til Cuba, havde det ikke været for de moderne biler.

Til aften spiser vi på restaurant Zebra Corner, som ligger i The Colonial Guest House, et andet af Morten’s hoteller. Der er arangeret en menu til os, bestående af en vidunderlig tapas, efterfølgte af fisk, kylling, svinekød, stegte grønsager, ris, pomfritter – en vidunderlig middag. Den store overraskelse var at Eva havde 60′ års fødselsdag, som hun fejre ved at give vin til maden. Jeg sidder hele aftenen og taler med Laura som ender med at blive hende jeg den resterende del af ferien taler mest med (dog også meget med Jan, Jakob og Birgitte).

Til dessert er der den skønneste flødeis og en typisk dessert kage lavet af polenta, (igen af os er vilde med den – desværre for den serveres de fleste dage på turen)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *