• Menu
  • Menu

Kap Verde 2019 dag 3


Søndag 10. November 2019

Santiago – Vandring i Serra Malagueta “Natural Park”

Morgen startede med morgenmad kl 8 efterfulgt af en 1,5 timers bus tur kl 9. Vi skal til den nordlige del af Santiago i naturparken Serra Malagueta. 

Køreturen var utrolig smuk, men grønne bjergformationer hele turen. Da vi kommer frem og får tisset af, holder guiden en lille intro for dagen oplevelser. Henrik er rigtig god til hele tiden at sikre vi kender til den tur vi skal gå og hvad vi vil opleve på turen.

Vi starter vandringen et kort stykke langs landevejen med skøn udsigt over national parken. De grønne bjerg formationer ligner meget Madeira, men på en møde mere indbydelse. Det tegner til at blive en rigtig god vandring.

Snart drejer vi ned af en meget steg sti. I løber af dagen går vi ca 815 højdemeter ned. Underlaget er ofte løse sten, men jeg er i mit es og er typisk langt foran de andre.

Jakob og jeg er kommer godt foran gruppen og beslutter at gå på en lille opdagelse uden for stien. Der ligger en lille ruin på en lille klippe sats som vi kravler ud på.

De andre indhenter os men der går ikke lang tid før vi er foran igen. Så længe det går nedad har jeg virkelig svært ved at gå så langsomt som gruppen.

Efter godt knapt 2 timer bliver jeg dog hentet en guiden der beder om gå langsommere da nogle føler sig presset, det kan vi naturligvis ikke ha. Jeg tager derfor et lille hvil. Laura kommer ned og holder mig med selskab mens vi venter på de andre.

Resten af turen går i lidt mere reduceret tempo.

Vi er dog efterhånden fremme ved dagens frokost pause. Da vi nærmer os er der er tyr, som virkede er utilfreds. Et par lokale kæmper en brag kom med at få den under kontrol. Rebet der holder den er ved at knække med de lykkedes at få et nyt reb på. Heldigvis for den er ikke glad for at vi er der. Billedet er taget efter den fik nyt reb på slappede af. Resten af holder ankommer og Henrik fortæller at vi skal spise her… Men der er protester pga tyren så vi går et stykke videre.

Vi finder snart et skønt lille sted til frokost, hvor Jakob, den lokale. Guide og jeg spiser alene i god frisk brise, men de andre ønsker at sidde i sol og med massere af fluer… Det må de jo om. Da vi jakob og jeg har spist går vi dog tilbage til de andre og hygger os inden vi går videre.

Efter frokost fortsættes nedstigningen dog er stien ikke længere så ekstrem stejl. Derimod går vi en et aflagt flodlege hvilket ofte er meget hård for benene, og denne vandring er bestemt ikke nogen undtagelse. De store løse sten er ikke let at gå på. Jeg er i den glad for mine vandrestøvler på turen i dag. 

Vi samler nu gruppen og får besked på at vi nu må gå helt frit. Vi skal blot mødes på en lille bar næste bar vi kommer en flok huse (nok overdrevet at kalde det en by). 

Jeg går straks alene i front og nyder at være lidt alene med mine tanker. Solen er efterhånden godt varm, ca 30 grader og den lille brise ind i mellem er virkelig dejlig.

Efter godt 30 minutter er jeg fremme hvis jeg venter på Jan, Rasmus og vores lokale guide. Vi går ind på den lille bar. Birgitte kommer hurtigt frem og vi 5 sidder og nyeder en øl mens vi venter på resten af holdet. I tillæg til Laura er det den gruppe af folk jeg ender me at tale mest med på turen.

Bussen holder nu ved baren og vi får valget om at fortsætte med at gå de sidste kilometerer eller køre med bussen. Alle vælger at gå, og de fleste lægger rygsækken fra sig i bussen. 

Både øllen og det faktum at jeg blev rygsækken lettere gav enorme kræfter og jeg ender igen med at gå alene i front, med en godt stykke ned til de andre. Jeg går og meditere lidt og ellers nyder naturen. Eller ca 1 time er jeg fremme ved det aftalte mødested og der går reelt ikke længe før hele holdet er samlet. 

Vi har nu små 2 timers bustur hjem. En smuk tur, men vi alle er nok lidt trætte efter dagens begivenheder og til forskel fra ture i morgen er det rimmelig stille i bussen. 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *