• Menu
  • Menu

Kap Verde 2019 dag 2


Lørdag 9. November 2019

Santiago

Efter en meget begrænset nattesøvn, hvor jeg kom i seng 2.30 og vækkeuret ringede 7.00, mødes vi til fælles morgenmad. Maden var ikke noget specielt, men ganske udmærket. Udsigten var hotellets restaurant var der imod fantastisk.

Herefter mødes på til et 1 times info møde i et konference lokale på hotellet. Henrik Clausen (vores guide) fortæller om de kommende dage, vi lærer lidt om hinanden og andre praktiske detaljer, som mindre ændringer visse dage pga nye fly tider for indenrigsflyvninger.

Dagen vandring starter ud fra hotellet, hvor vi har en små 6 timers vandring foran os. Hotellet ligger i 800 meters højde og vi går af smalle bjerg stier godt 500 højdemeter ned til en lille botanisk have, hvor vi spiser vores frokost og derefter går den tilbage af andre, mindst lige så spændende og udfordrende stier.

Solen tager til i styrke og det er nu rigtig varmt. Sveden drypper, men der er samtidigt fuld valutte for pengene. Her er så utroligt smukt og fredeligt.

Efter et par timer er vi fremme ved den lille botaniske have, som vi dog ikke ser meget af.

Vi finder et sted og nyder vores medbragte sandwich og nyder den gode udsigt.

Vi fortsætter en smule ned af bjerg skråningen i en lille landsby og drejer nu på af små meget tæt bevoksede stier. Der er ganske stejlt og der går som vanligt ikke længe får jeg er blandt de bageste. Ikke at der gør noget, men jeg må vandre i min egen hastighed.

Jeg kan specielt mærke at den manglende søvn giver problemer. Sammenlagt har jeg nok ikke sovet mere end 3-4 timer pga kulde på værelset og evige lyde fra græshoppe lige uden for.

Henrik, vores fantastiske guide

Strekningen er virkelig køn, men ganske ofte går jeg kun 10-15 skridt inden jeg holder pause. Heldigvis er jeg ikke den eneste der har udfordringer.

Vel ankommet tilbage på hotellet, lægger vi tasken på Værrelset og mødes på terrassen var en øl. Det er nu blast op og der er vaktisk temmelig koldt, så efter en god halvtime går jeg tilbage på værelset for et yderst velfortjent bad og skriver lidt på min dagbog.

Det har helt igennem været en perfekt dag, trods den var noget hård af en første vandredag at være. Det er, som altid, en rigtig god gruppe med hyggelige mennesker der taler godt sammen og men en rigtig god guide der sikre alle har det godt. Jeg falder specielt godt i snark med Jan, Jakob og Laura.

Aftensmaden foregår som fælles spisning på hotellet. Vi får buffet, med diverse fisk, kylling og okse. Fælles for alt er at maden med smæk fyldt af ben men man får splinter i munden af ben hele tiden. Men bortset fra det er måden yderst velsmagende. Men som Henrik siger: “kan tager ikke til Kap Verde for maden”, og det viser sig på turen at være sandt… ikke at maden er dårlig, men virkelig ikke noget specielt.

Animations video af en kort gåtur

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *