• Menu
  • Menu

Kreta 2019 dag 7


Fredag 26. Juli 2019

Tina aftale efterfulgt af Falassana vandring

Sov længe til morgen og gå de ikke rigtig planlagt noget til formiddagen. Spiser en fin morgenmad på The Cellar og bruger de næste par timer på verandaen med min bog. Det er skønt vejr, solen er varm i dag, men samtidigt blæser det temmelig meget så det føles ikke så slemt. Det er perfekt at ligge i solen og se ud over bugten, høre vandets brusen mens jeg følger en spændende livs historie men en und australsk kvinde der rejser alene igennem Afrika på motorcykel i bog Ubuntu.

Tina kommer forbi kl 12.00 hvor vi har en 1,5 times session som blev rigtig hyggelig og produktiv i det skønne vejr på verandaen.

Efter Tina er kørt får jeg en hurtig frokost på Kouzou Mama bestående af omelet med kartofler og græsk pølse og hertil hjemmelavede pomfritter med Oregano. Det mester af pølserne giver jeg til de 5 katte der sidder ved bordene, hvoraf de 4 var skønne små killinger.

Herefter tilbage på verandaen hvor jeg læser en smule mere og gør mig så klar på dagens vandretur med Strata Tours. Turen går til Falassana, hvor jeg køres halvdelen af vejen og vandre så de sidste 7km over en 200m høj bjergkam med min private guide. En meget let tur, men det gør ikke turen dårligere.

Det er (ikke overraskende) mest englændere der bestiller vandre ture og de er generelt blevet hjemme i år eller i alle fald ikke rejst til Kreta – det ventes at det skyldes usikkerheden UK omkring Brixit. Så idag har jeg turen helt selv med min egen guide og personlige chauffør, som venter i Falassana mens vi er på gåben dertil. Altsammen for 30 euro. Ingen tvivl om at turen havde blevet aflyst (eller været meget dyere for mig) hvis de havde haft andre opgaver.

Min guide er en utolig sød og behagelige fyr i midt trediverne. Han fortæller gladeligt om området og Kreta generelt og vi har et par rigtig hyggelige timer.

Da vi når det lille pas (hvilket nok reeltner en overdrivelse) går vi på en ryg hvor der er fin udsigt til Kissamos på den ene side og Falassana på den anden.

Ikke den bedste video bl.a. med dårlig lyd – men en change for at se 360 grader og Kissamos på den ene side mens Falassana på den anden.

Solen bager og havde det ikke været for den skønne kraftige vind havde det været en meget varm tur.

Da vi når godt halvvejs ned mod Falassana møder vi en fårehyrde, noget jeg ikke havde forestillet mig at se på Kreta.

Video’en er lavet af 2 årsager. For at vise fårerne, med ligeledes for at høre Cicada’ernes evige syngen som hørers overalt på Kreta hvis man er ude i nature (specielt blandt Oliven træer, er min opfattelse) Det er iøvrigt kun hunderne til larmer sådan. Sålænge niveaet er som her, er det faktisk en meget afslappende lyd – men i oliven plantager bliver det en døvende lyd. Iøvrigt, men bliver konstant lidt våg i deres nærhed, da de “tisser” på en 🙂

Fremme i Falassana venter Iris (vores chauffør og samme fra mine ture sidste år) på Orange Blue en skøn lille restaurant / bar med fin udsigt over bugten. Her bliver der på kort tid bællet en stor friskpresset appelsin Juice og en Mythos.

Til aften spiser jeg Mousakka på Taberna Oyzepi som afsluttes med et par for mange glas Raki – jeg er virkelig blevet forfalden til Raki må jeg tilstå.

OPDATES SENERE MED BILLEDER

Animations video af dagens vandring

Relive ‘Kreta 20190726’

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *