• Menu
  • Menu

Kreta 2019 dag 3


Mandag 22. Juli 2019

Gensyn med Gramvousa og Balos Beach

Morgen maden på Kissamia Rooms er på The Cellar hvor jeg starter dagen med et overflod af mad. De vanlige 5 stykker lyst brød, yoghurt, røræg, 2 oste puffs, 1 dessert i form af lyst brød stegt i olie overhalet med honning og hakkede nødder. Hertil appelsin Juice og en kop te.

En bil fra Strata Tours henter mig 9.50 og vi køre til Kissamos havn hvad jeg gentager turen til Gramvousa og Balos Beach. Jeg havde hvor ekstremt denne turist magnet denne tur er, og jeg får da heller ingen plads på båden hvor jeg står op hele turen til Gramvousa, dog har jeg så en skøn udsigt ved rælingen. Vi har en kraftig vind med bølger af en vis størrelse så turen er ikke kedelig. 

Vandringen til den venesiske ruin på toppen af Gramvousa er så skøn som jeg husker dog langtfra så anstrengende som sidste år. Jeg når toppen på 13-14 minutter. Både min løbetræning og kur har klart hjulpet på fysikken. 

Jeg går en tur rundt på toppen og nyder udsigten i den skønne vejr. Den kraftige blæst gør at det ikke føles så varmt, trods de 30 grader termometeret viser.

Kort video fra toppen

Nedturen tager mindst lige så lang tid som at opstigningen. Det er helt utroligt så langsom folk bevæger sig. Jeg tager 2 skridt og venter 5 sekunder nærmest hele turen ned. Tilgengæld er der rig mulighed for at nyde udsigten.

En lille frokost på skibet gør underværker. 

Animations video af formiddagens tur

Relive ‘Kreta 20190722-1’

Vi ankommer til Balos Beach hvor vi har 2,5 time til badning. Jeg vælger som sidste at gå modsat retning af alle menesker mylderet og finder mig en klippe ved vandkanten hvor jeg hygger med med min bog, med fødderne i vandet.

Efter lidt tid beslutter jeg at gå lidt af bjergskråningen bag mig.

Det viser sig dog ekstremt farligt, da underlaget er sylspidser af antagelig vulkanske klipper hvor jeg typisk har få kvadrat cm under foden i form af knivspidser. Den kraftige vind truer faretrugende med at vælte mig omkuld mange gange. Blot jeg støtter med hænderne (som er nødvendigt af og til) river jeg let fingrene til blods. Men det hele hjælper til spændingen, så jeg går forsigtigt fremad.

Jeg havde planlægt at nå toppen af et klippeudspring men beslutter halvvejs op at jeg nok bor stoppe for denne gang. Sandalerne er ikke optimale til denne type vandring. Den mindste fejl kan let komme til at sætte en inden på hele ferie og det ville trodsalt være trist. 

Jeg går tilbage til båden i god tid, mest i håbet om at få en god plads. Men det lykkedes nu ikke, der er vist rigtig mange der er blevet på båden eller kommet rigtig tidligt tilbage. Men jeg får trodsalt en sideplads, og slipper for at stå op på vejen hjem.

Animations video af eftermiddagens tur

Relive ‘Kreta 20190722-2’

En chaføur venter mig ved havnen, tror første gang jeg er blevet modtaget en af med mit navn på et skilt. Har ofte tænkt hvordan det må føler med alle de skilte man ser i ankomst haller i lufthavne.

Dagens vandringer var korte reelt kun ca 180 højdemeter totalt, men det var utroligt hårdt og svært terrain anden del af turen, så min Suunto ur fortæller at det virkelig har været en anstrængende tur – hvor jeg på knapt 2 timer forbrændte knapt 2000 kcal – så det forklarer nok min sult og rystende ben.

De næste par timer slapper jeg af på min altan (som vil egenlig er en veranda, når den går nærmest rundt om bygningen) hvor jeg slapper og skriver dagbog.

20.30 går jeg på Pixida, min ynglingsrestaurant i Kissamos og samtidigt nabo til Kissamia rooms. Jeg bestiller en forret af stegte oste bolde der smager vidunderligt. Til hovedret vælger jeg en vegetarisk af tomater og squash fyldte med grydere ris, en virkelig dejlig og let ret. Da det endeligt var muligt at få en Lyra, en skøn lokal microbrygget øl fra Kissamos der er lidt i stil med en classic, må jeg jo have sådan en. Som nærmest altid i Grækenland får jeg en gratis dessert og Raki til dessert. Dog ikke blot et glad, hos Pixida får man en lille kande med ca 5 snapse-glas i – jeg giver dog op efter 2 glas.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *