• Menu
  • Menu

Kreta 2019 dag 1


Lørdag 20. Juli 2019

Afrejse fra Danmark og ankomst til Kissamos

Jeg vågnede allerede klokken 3, alt for tidligt men kunne ikke rigtig sove mere, men forsøgte at hvile mig lidt en godt times tid. 

Efter et hurtigt bad gik jeg ned til frokost… Men jeg fandt det ingen steder. Ved indgangen ved receptionen står et skilt med at det serveres morgenmad på sal 2. Men efter en “lang gårtur” finder jeg steder på 2. sal, men er lukket og mit kort virker ikke til at åbne døren. Så jeg ender med at checke hurtigt ud for at komme tidligt til lufthavnen og spiser der. Da jeg havde forladt hotellet ser jeg dog hvor jeg skulle have spist morgenmad… Åbenbart skulle jeg have ignoreret et skilt hvis det stod at der var lukket og at restaurant lå på en anden sal, den lå faktisk ved receptionen. Men skidt med det.

Jeg kommer hurtigt til lufthavnen og igennem sikkerhed. Der er utrolig mange menesker, men jeg finder et sted (Gorm’s) hvor der ikke er helt proppet og får mig en omelet med svampe. Portionen var lidt lille, men det smagte skønt.

Flyveturen gik godt og efter en 1 god times venten i Chania lufthavn kører vi mod Kissamos. Der er kun 4 andre med bussen som skal af halvvejs.  

Jeg får hurtigt checket ind, selvom receptionisten ikke er mødt endnu.

Det er en rigtig fint værrelse med en stor balkon der går 3/4 del rundt om bygningen. Ingen tvivl om at jeg skal få brugt den grundigt de kommende dage, der er virkelig skønt at ligge i lænestolen og nyde udsigten i det skønne vejr. 

De næste 4 timer gik med diverse praktiske gøremål. Først en tur til Strata Tours for at få købt nogle ture til de næste dage, dernæst opsøge receptionisten receptionisten på Kissamia Rooms som ville fortælle lidt om ting jeg kunne opleve og håndtere de praktiske ting. Så lidt indkøbt og afhentning af morgen-madpakke til i morgen (på restaurant The Cellar) hvor jeg skal gå fra hotellet et par timer før der serveres morgenmad. Der blev også lidt tid at slappe lidt af en en liggestol på min store balkon.

Jeg får aftensmad på The Cellar, som er ejet af dem samme som ejer hotellet. Det viser sig at han reelt ejer store dele af Kissamos, i form af restauranter, et par mindre hoteller, Strata Tours, mm.

Der ydes derfor en special rabat hvis jeg spiser på bl.a. The Cellar, hvor jeg kan vælger i mellem 9 menuer, med en hovedret og en lille dessert med en glas Raki til for 9-10 euro. Jeg får en Pastitsio som er klassisk græsk husmandkost, bestående af bagte macaroni med hakket kød og bechamel sovs, dertil en skøn græsk salat og lokalt brød. Til dessert fik jeg et stykke appelsin kage serveret med et glas Raki. En virkelig skøn gang mad til kun 13 euro inkl drikkevarer.

Jeg går tidligt i seng, både da jeg nærmest ikke har sovet i nat og i tillæg skal jeg op ca kl 5.00 i morgen for at komme på en heldags sightseeing tur med bus fra hovedgaden (5-10 minutters gang) kl 6.15.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *