• Menu
  • Menu

Kreta 2019 dag 0


Fredag 19. Juli 2019

Overnatning i Malmø før turen

I dag var sidste dag hos Kraftvaerk. På grund af min nuværende situation med mit højre øje, som for 2 uger siden blev mere eller mindre blindt, har jeg været 50% sygemeldt den seneste tid. Det er dog meget bedre nu, men det koster meget energi at se på en computer skærm med et øje der ikke rigtig kan se, og derved generere en masse støj for hjernen. Jeg tog derfor først til kontoret ved 10.00 tiden, fik afleveret det sidste til mine kollegaer og sagde farvel for denne gang kl 13.30. Det er nu ikke et endelig gyldigt farvel, da jeg stadig skal arbejde sammen med Kraftvaerk blot nu som kunde.

Jeg tager til hovedbanen og væksler lidt ekstra euro, og tager derefter toget til Hyllie (i udkanten af Malmø) hvor jeg har booket en overnatning på Best Western Malmø Arena, som trods togbillet tur/tur over øresund til en pris på 182kr stadig var en rigtig god deal. Ved overnatning i sverige sparede jeg minimum 200kr sammenlignet med det billigste hotel jeg kunne finde i nærheden af lufthavnen og hotellet var nok sammenligneligt med hotellet der ville have kostget 1000-1200 i københavn – det er klart ikke sidste gang jeg gør det.

På hotellet informere de om morgenmad kl 6.30, men da jeg skal med toget allerede 1 time tidligere, fortæller jeg at det ikke rigtigt er muligt for mig… men ingen problem… hun foreslår at jeg kan spise kl 4.30 hvor de så vil sørge for en mindre anretning i restauranten… det er godtnok god service må jeg sige.

Omkring Hyllie er der anlagt en del større og mindre parker, som hovedsageligt består af nogle flotte anlagte stier omringet af græs, træer og mindre søer. Der er ingen anlagte blomsterbede, osv lign, så alt virker meget naturligt, trods græsset er slået. Jeg beslutter at begive mig ud på en mindre gåtur, jeg har trodsalt en del timer der skal slås ihjel.

Turen starter med en gåtur på nogle anlagte bakker, der efter alt at dømme er beregnet til mountain bike. Jeg er rigtig i mit es, og nyder den ene større bakke efter den anden. Den højeste af bakkerne er så stejl at jeg er usikker på om jeg har vandret på et fjeld eller bjerg der er så stejlt – bortset fra ved mindre klatringer.

Solen skinder og der er varmt. Det er skønt at komme ud i luften og få tankerne væk fra det faktum at jeg få timer før har sagt farvel til Kraftvaerk og at et nyt kapitel i livet er ved at begynde. Jeg beslutter at tage en lang tur, som ender på 8km over 83 minutter. Jeg ender på en Subway få hundrede meter fra hotellet og slutter dagen med en stor Chicken Bacon Melt i fuldkornsbrød. Det har været en dejlig dag, men i morgen starter det… 8 dage på Kreta efterfulgt af 8 dages vandring i dolomitterne (europas kønneste bjerge), hvor er livet dog egenlig skønt.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *