• Menu
  • Menu

Korsika 2019 dag 6


Torsdag 13. Juni 2019

Revellata halvøen

Til afvigelse fra den oprindelige plan, tager vi i dag den tur der var planlagt for i morgen, da bus-selskabet havde lidt problemer med dobbelt bookninger. Det betyder at i stedet for en forventet hård dag, blev det en rimelig let dag, uden de store højdemeter.

Vi starter med en 30 minutters køretur med bussen til Revelatta halvøen, lige uden for Calvi – hvilket betyder at jeg kommer til at se noget af det samme som på min fridag igår, blot fra en anden vinkel. Men heldigvis meget mere end det – den er en utrolig smukt halvø hvor vi skal gå ud til fyrtårnet, hovedsageligt via en god grus vej, og derefter gå tilbage via små smalle stier langt klippe kanterne og helt indtil Calvi hvor vi bliver hentet med vores bus og kørt tilbage til hotellet.

Jeg begynder hurtigt at gå lidt fra de andre, for første gang på turen. Vi går normalt samlet, men jeg føler de går meget langsomt – selvom de nu mener det er mig der går hurtigt

Vi tager en lille drikkepause med en fin udsigt og fortsætter ad en smuk smal sti inden vi igen følger den større grusvej,

Kim og jeg går nu lidt for os selv, indtil vi samlet går op på toppen til fyrtårnet, hvor jeg desværre ikke fik taget billeder.

Efter en lille pause ved fyrtårnet fortsætter vi ad en smal sti til en lille skøn strand, der ligger som en lille bugt med turkies Caribean agtig farvet vand.

Vi går nu ned til stranden langs kysten, på små smalle og rigtig skønne stier. En lille lagune dukker frem, her skal vi spise vores medbragte frokost. Jeg skynder mig at spise min skinke og oste quiche, så jeg har mulighed for en lille ekstra tur til ud på den lille halvø der får starnden til at fremstå som en lagune.

Kim beslutter sig at gå med. Det er ikke en lang tur, nok bare 600-800m, men det det bedste vandring for mig i dag. Så utrolig smukt.

For enden af halvøen beslutter jeg at kravle lidt på klipperne – ikke noget voldsomt men blot få at få lidt variation. Kim begynder at gå tilbage, men jeg skal på toilet, så den optimale løsning er at klatre lidt med af klippen til en lille plateau for et afsides toilet besøg. Som altid når jeg går ud over stier og laver let klatring er det højpunktet på min dag.

Tilbage ved stranden er de andre ved at være klar til at fortsætte vandringen. Vi følger fortsat kysten til vi nærmer hos hovedvejen. Men istedet for at stige op til vejen, står den nu på vandring ind til Calvi langs en smal sti i maquie beplantning – kort før byen går vi de sidste kilometer langs hovedvejen. Vi har en god time i Calvi, som benyttes til en ispause med et par andre fra gruppen.

Efter en lille times kørsel er vi tilbage til hotellet. Jeg går op på værrelset og skriver kort på min dagbog, men jeg syntes lidt at dagen i dag har været for kort og ikke særlig hård… jeg vil i tillæg rigtig gerne ud til de røde øer og fyrtårnet fra første dag igen, og beslutter mig for en lille ekstra tur, hvor jeg så afgjort skal klatre lidt i klipperne hvis det bliver muligt.

Animations video af dagens tur

Relive ‘Korsika 20190613’

Det er blevet rigtig varmt her sidst på eftermiddagen. Jeg beslutter at vandre i sanddaler så tæerne kan få lidt luft og uden rygsæk. Med en flaske energidrik og min kindle begiver jeg mig på egne opdagelser.

Jeg kommer hurtigt frem til den sidste ø og vandre op til fyrtårnet hvor jeg vandre ud på klipperne og finder min bog frem. Solen bager og det er drøn varmt, men det er skønt.

Da jeg har siddet og læst i en lille times tid, er planen nu at klatre lidt på klipperne. Det at vandre uden for stier og klatre på lidt utilgængelige steder dog uden det rigtigt bliver farligt skaber en utrolig begaheligt følelse af frihed og glæde, Jeg har sjældent følt mig så glad og tilfreds, kun tanker om at der kun er få dage tilbage får kortvarrigt humøret ned.

Animations video af dagens tur – egen lille ekstra tur

Relive ‘Korsika 20190613 tur2’

Aftenens menu bestod af ost indbagt i beignet dej til forret, til hovedret pasta skruer med en okse ragu og en citron fromage ligende dessert.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *