• Menu
  • Menu

Kreta 2018 dag 10


Lørdag 4. August 2018

Vandring rundt i Chania

I dag er der ingen planer, hvilket bestemt ikke er noge jeg er god til. Jeg tager morgenen med ro, men er uanset oppe længe før de fleste andre. Efter at have spist en fin morgenmad på hotellet vandre jeg ind i til byen og taner er at opholde mig omkring den skønne dejlige gamle bydel hele dagen.

Jeg tager først en lille vandring ud til fyrtårnet af den lange solide mole af klippesten. Vejret er helt fantastisk, som altid på Kreta, ikke mange skyer på himlen er solen bager i omkring 30 graders varme. Der er dog en god vind herude på vandet, da fyrtårnet og molen ligger et godt stykke ude for byens lille havn.

Det er klar en fordel at jeg er lidt tidligt på den, for senere på dagen er dette en rigtig mekka for turister, men her midt på formiddagen, er turrist mængden heldigvis stadig begrænset… selvom det tydelig ikke er Kissamos jeg befinder i længere.

Jeg beslutter hurtigt at gå på et genbesøg på den lille café hyggelige café Thea (Oea) som Tina anbefalede. Her er fred og ro, men en skønt udsigt over den lille havn. Jeg kan ikke nære mig og starter en en iskaffe, efterfulgt af et stort stykke chokolade kage med en milkshake… må tilstå at maven ikke helt kunne følge med øjenene og jeg måtte faktisk lævne halvdelen af kagen.

Godt proppet og ved nærmest ondt i maven nyder jeg den gamle bydel en i god times tid, hvorefter jeg reelt alt for tidligt tager på utrolig hyggelig restaurant anbefalet af Tina til frokost, desværre har jeg pt glemt navnet – i morgen ender jeg med at spise frokost der igen.

Efter frokost vandre jeg fortsat rundt i byen. Selom det er hyggeligt, er det lidt for ensformigt for mig, så jeg ender ærligt talt med at kede mig lidt. Selveom jeg på ingen måder er sulten, spiser jeg en tidlig aftensmad på en italiensk restaurent nede ved havnen – blandt alle de mange andre typisk restaurenter. Maden var gansk fin, men jeg burde helt klart havde gået ned til de små gader i den gamle by og fundet noget mere lokalt (mindre turistet).

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *