• Menu
  • Menu

Kreta 2018 dag 3


Lørdag 28. Juli 2018

Afslapning og tur rundt i Kissamos

Lørdag har jeg ingen planer, bortset fra at vandre rundt i Kissamos og få hentet min lejecykel, som Antonio ikke havde husket at hente 🙂 han er virkelig en yderst sød og venlig person, men utrolig glemsom.

Efter morgenmad går jeg ind mod Kissamos. Det er brand varmt allerede fra morgenstunden. Når jeg vandre massen sukkerrør plantager er der en helt utrolig høj luft fugtighed, og en sødme i luften der kan virke kvælende.

Selve Kissamos by er ikke videre spændende, og jeg glemmer at tage billeder, af en by der mest af alt er lidt faldefædig. Jeg finder Balos-travel rejseselskab, men blive enig med mig selv om ikke at hente cyklen før senere på dagen.

Jeg går ned til kysten og sidder i en god times tid og nyder udsigten.

Jeg fortsætter langs kysten og er snart tilbage i udkanten af selve byen men en lang stripe af restaurenter. Jeg ser lidt på anmelder på google og vælger Pixida. Udsikten kan ikke være bedre. Klokken er 11.45 og restaurenten er helt tom, kun ganske få sidder ved nogle af de andre spisesteder. Normalt vælger jeg ikke en tom restaurent, da det typisk siger noget om stedet, men jeg har læst om denne restaurant at den smulle være blandt de bedste… Jeg vælger en plads udendørs under en parasol med den skønneste udsigt over Kissamos bugt.

Jeg får en fantastisk Mousakka med en øl fra det lokalle micro-bryggeri Lyra. Det har været en skøn frokost men den bedst tænkelige udsigt, og jeg lover mig selv at det ikke er sidste gang jeg skal besøge Pixida.

Efter frokost fortsætter turen lidt ned af kysten, hvor jeg finder en bænk og nyder lidt mere af den kønne udsigt.

Det er tid til at få hentet den bestilte cykel. Balos-travel kender dog intet til at Antonia skulle have booket mig en cykel som ellers aftalt – lidt utroligt at jeg allerede efter 2½ kan har lyst til (med et smil på læben) at sige typisk Antonio 🙂

Jeg får dog arrangeret lån af cykel samt at de selv afhentet cyklen når jeg rejser videre. Turen tilbage til hotellet tager på min mountainbike… det er godtnok længe siden at jeg at cyklet og er derfor rigtig glad for at turen mere eller mindre er nedad i medvind hele turen.

Eftermiddagen afsluttes med en kombination af afslapning på min balkon og et par timer på en strandstol ved vandet. Jeg har i den grad haddet den form for tidsspille, men hygger mig faktisk rigtig meget med min e-bog samt en lille meditation. Jeg har vist haft stort behov for afslapning.

Aftensmaden er som de forgående dage på hotellet. Den langsomme betjening er blevet dagligdag, så med min e-bog i hånden i en evig skøn udsigt tager jeg aftenen som den kommer og blot nyder stilheden og den afslappede stil som jeg er ved at falde pladask for. Samtidigt er jeg dog lidt trist til mode over at Antonio’s mor virker til at være den eneste på det lille familie hotel og restaurenten der faktisk udføre et arbejde. Hun er en sød og behagelig dame, nok i slut 60erne, der forsøger med håndsprog at gøre sig forståelig på engelsk.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *