• Menu
  • Menu

Tyrkiet 2018 dag 2

Lørdag 23. Juni 2018

Vandring rundt i Alanya med tur til borgruinen

Jeg slår øjnene op klokken 8.00, efter 5 timers søvn. Hovedpinen er ovre og med fuld spænding i kroppe går jeg ned til morgenmad. En rigtig god morgenmad nydes på en lille terresse mod vejen, og vandet på den anden side. Det skal vise sig at det er let at få en god plads til morgenmad på terressen om morgen, mens det ikke rigtigt er muligt til aften grundet alle de andre gæster – de sover nok længere end jeg.

Det er skønt vejr, mens jeg spiser morgenmaden og nyder udsigten til borgrutinen på den lille halvø lidt længere inde mod byen, viser termometeret 28 timer (klokken 8.30), det tegner til at blive en varm dag 🙂

Efter morgenmad tager jeg mine sanddaler på og vandre ind mod byen med rygsæk på ryggen fyldt med vand og mad – jeg er i den grad klar til oplevelser.

Det er flere år siden at jeg rigtig har været på ferie, og jeg kan mærke hvor meget jeg virkelig har savnet at komme ud og opleve verden.

Alanya er helt klar en meget turrist præget på, men det gør mig ikke s meget egenlig. Jeg har længe været meget stresset og trænger i mest af alt til at komme væk fra dagligdagen og opleve noget anderledes.

Først tager jeg en tur nede langs havnen der med lidt anmasende sælgere bliver forsøgt overtalt til en tur på havnet i de mange pirat skibe… men svaret er indtil videre nej tak – jeg skal på vandring op til bogruinen.

Efter en lang hård vandring uden dog helt at gå op til toppen, vandre jeg istedet om på den anden side af halvøen, hvorfra der er svævebane op til toppen. Her søger jeg en lille drypstens hule – den er bestemt køn, men de er ikke det helt vilde… dog er det en stor fornøjelse at komme indenfor i den kølige luft.

Jeg tager nu svævebanen til toppen og går rundt i ruinen. Her er virkelig skønt, g samtidigt muligt at komme lidt væk fra den store folk af menesker.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *