Torsdag 3. April 2025
Vandring Abrucena til Huéneja (23km)
Det er stadig ikke lykkes mig at få en god nats søvn. Jeg syntes nu ellers at jeg havde sovet relativt godt i nat, men mit ur er ikke enig, jeg jeg ved af erfaring at det har betydning når uret siger at jeg ikke er udhvilet.
Jeg går ned i baren kort efter 7 i forvent om første rigtige morgenmad siden jeg startede vandringen. Men suk, eneste jeg kunne få var en vakuum pakket muffin og en Cafe con Lethe. Men det er jo trods alt bedre end ingen morgenmad.



Jeg vandre de første 7km i dag en alternativ variant, og min guide tekst anbefaler denne rute, som værende kønnere end den officielle. Jeg klare i alle fald ikke. Det er en meget roligt tur, igennem oliven- og manden-træer.








Efter godt 5 km (trods min guide sagde 7-8km) møder jeg den officielle rute. Jeg går i en lang periode langs de smukke sneklædte bjerge som jeg har set på de seneste dage. Der er en ubeskrivelig stilhed, hvor eneste jeg hører er fuglsang, en stille brise.der er kun 9 grader varmt, men jeg må snart tage fleece trøjen af, mens temperaturen nok stiger nogle få grader.




Jeg ankommer nu til den lille by Fiñana, der som så mange byer ligger på en top, med udsigt over området, for bedre at kunne forsvare sig mod fjender. Det betyder jo blot at der kommer et par stejle stigninger.



Efter at have taget et hvil på en bar ved byens torv, fortsætter jeg vandringen, der snart kommer forbi bjerg formationer der med deres røde klipper og udfordringer får mig til at føle at jeg vandre rundt i Arizona.







Ruten bliver for en længere periode mere øde, med større åbne vidde. Her er konstant helt stille, og jeg har det hele for mig selv.



Atter hår stien ned i et udtørret flod leje, som eftersigende skulle være en af de sidste gange på turen. Det er nok bege godt, for at der virkelig hårdt ved fødderne



Få kilometer fra byen Huéneja, hvor dages etape officielt slutter, forlader jeg ruten og går i stedet direkte mod mit hotel, som ligger 2,5km uden for byen, men jeg kan spare et par kilometer hvis at gå direkte til hotellet i stedet for at gå til byen først, så det gør jeg.



Jeg har hjemmefra bestilt aftensmad kl 20.00 (restauranten åbner desværre ikke før).
det er en lidt fornemt sted, dene restaurant. Jeg starter med en gratis forret, bestående af aubergine stegt i tempura, drøseet med salt og balsamico.
herefter en skøn grøntsagssuppe med croutoner. Til hovedret vælger jeg Iberisk svin serveret med couscous og syltede blommer i en sød balsamico sauce. med 2 af mine favorit alkoholfri øl.



Det var heletiden planen at bestille dessert, men jeg måtte droppe det, jeg var proppet, men mest fordi jeg faktisk ikke har spist så meget de seneste dage.

