• Menu
  • Menu

Irland Beara Way 2023 dag 7

Onsdag 11. Oktober 2023

Vandring: Eyeries til Lauragh Hviledag i Lauragh


Det har regnet hele natten og det er samtidigt lovet ren til hele dagen i dag. Tågen er dog ovenvejende ikke så slem, men jeg besluttet at tage en hviledag. Jeg havde ellers overvejet at blive transporteret halvvejs, da den sidste del af turen ville være på gode veje og stier, men jeg beslutter til sidst at jeg lige så godt kan tage en hviledag. Så sjovt er det jo ikke at vandre i konstant regn – samtidigt skulle dagen være på 7-10 timers vandring, hvilket for mig nok ville betyde godt 8 timer, vil jeg tro.

Jeg tager det derfor med ro til morgen, går ned til den lokale købmand i Eyeries, og allerede på de få minutters gang bliver jeg gennemblødt. Jeg køber lidt snacks, og går så tilbage til mit Bed & Breakfast, hvor jeg ser lidt serieafsnit på min tablet og venter på at blive transporteret af den taxi der skal transportere min bagage.

Vi køre af en smuk kystlinje i vel små 30 minutter, inden jeg er fremme ved et fantastisk beliggende Bed & Breatfast. Huset ligger godt inde i en skov, eller rettere på den anden side af skoven, hvor en åbning giver plads til en dal, med 2 huse – som er halv omringet af bjerge og skov på den sidste del.

Jeg får anvist mit værrelse og bliver spugt om jeg ønker en kop te. Jeg får plads i den lille spisestue med den med smuk udsigt – desværre ikke over bjerge som ligger på den anden side af huset.

Tågen er nutop nu næsten væk og samtidigt regnet der ikke meget, men dog stopper det aldrig helt. Jeg sider i den smukke udsigt og bliver udsikker på om jeg burde have vandret, men vejret er helt sikkert ikke så godt i Eyeries hvor jeg skulle have vandret fra, og uanset så regner det – og vil gøre det hele dagen. Jeg får dog den tanke at pt er vejret bladt det bedste jeg har oplevet i Irland, bortset fra regnen. Men hva’ jeg har besluttet at tage en hviledag og sådan er det.

Jeg benytter dagen med ren afslapning, som bliver podcast, lidt serier på min tablet og at få læst om på de næste dages vandringer.

Her udsigten jeg har når jeg sidder i sengen:

I Lauragh er der ingen hverken spise eller indkøbs- muligheder. Jeg har stille derfor, som ved sidste overnatning i Eyeries, med 24 timers varsel ringe til overnatningsstedet og aftale Aftensmad, som de så vil lave til mig. Jeg blev spurgt om hvad jeg ønskede hvortil jeg siger kød eller fisk, men helst ikke fisk.

Aftensmad en står på kyllingesuppe efterfulgt af en kyllinge gryderet med kartofler. Til dessert en skøn is med karamelsovs.