• Menu
  • Menu

Spanien Camino Francés 2023 dag 2

Mandag 3. April 2023

Vandring: Burguete (Auritz) til Akerreta


Mit første og nok eneste nat på sovesal gik nu egentlig bedre end frygtet, det har nok sengen mere end det var fællesskabet, det gav den dårlige søvn.

Mine sko var endnu ikke blevet tørre, nok langtfra, men med mine vandtætte sokker, følte jeg ikke rigtig de våde sko.

Jeg forlod mit hostel 7.20 og gik til en lille bar få hundrede meter væk, for lidt morgenmad.

Jeg har det generelt bedst med en lille morgenmad (trods det aldrig er tilfældet når jeg sover på hotel). Så det blev til en Tortilla og en kop Cafe con Leche. Begge dele noget jeg kunne leve af hver dag! PS: Tortilla i Spanien er en slags æggekage med kartofler, dog langt mere kartofler end æg.

Det regner en smule her til morgen, men blot lidt kraftigt støvregn, så ponchoen må på.

Det kommer hurtigt nogle større åbne sletter med god udsigten i disen.

Men efter et par kilometer kommer der udfordringer som jeg bestemt ikke havde forestillet mig på denne tur.
Jeg kommer rundt om et større busk, og ser en samling af pilgrimme def alle kigge nervøst i samme retning. De ser alle på en stort vandløb, for ikke at sige flod, den er 5-6 meter bred og der er ingen bro eller trædesten. Der er nogen der forsøger at gi ind i buskadset og komme over længere fremme, men det er igennem pigtrådshegn, så det skal jeg ikke nyde noget af. Vi bliver hurtigt enige om at eneste relle mulighed for at tage sko og sokker af og vandre igennem. Wow det er koldt, sandsynligvis 2-3 grader, tænker jeg.

Jeg kommer igennem og netop som jeg tænker Yes, den er klaret siger folk… Der kommer endnu en 50m længere fremme… Så med skoene i hånden kæmper jeg mig frem på de hårde sten på mine frosne tæer…wow det gør nas… Den næste “flod”ber muligvis lidt bredere, men absolut dybere, vi taler minimum 20-25 cm. Jeg kæmper mig igennem og går lidt videre frem så andre kan komme til, og tager rygsækken af, og sitter mig på den…tager fleece trøjen af og tørre tæerne i tråden… Den blev den ikke ren af… Og tager så mine vandtætte sokker og sko på igen. Jeg begynder straks at gå, og får varmen meget hurtigt… Alt imens hører jeg folk i lang tid efter skrige højt når de opdager og skal igennem vandet.

De næste nogle timer foregår uden rigtig noget specielt at bemærke. Det er en relativt let vandring, dog til tider ganske glatte sten/klipper, på skovstierne, så jeg tager den lidt med ro.

Jeg kommer gennem diverse så byer, og mindre skovstier, mens solen kommer mere og mere frem, og det er slut med regnen for denne gang.

Da jeg nærmer mig Zubiri, begynder jeg at tage en del sammen med en tysker, men indhenter mig på den glatte nedstigning. Vi fortsætter sammen ind i byen og finder en bager, der også sælger lidt kaffe og smurte Baguette, og får en smule frokost.

På vej ud af byen støder jeg på Jamie, australieren fra første dag, og vi fortsætter sammen indtil jeg når mit hotel 5km længere fremme. Han har ikke selv planlagt noget og går videre, for der er ingen muligheder for overnatning i Akerreta, hvor jeg skal overnatte.

Billederne i resten er teksten vises muligvis ikke korrekt og man skal bladre i dem.

Jeg ankommer til mit gamle stemningsfulde hotel.. må først lige ringe på telefon gør der kommer en og åbner… Men får ellers en rigtig behagelig velkomst og service under opholdet.

Animations video af dagens tur