• Menu
  • Menu

Tyskland Bayern 2020 dag 7


Onsdag 29. Juli 2020

Fra Schliersee til Bayrischzell

Det har regnet, lynet og tordnet hele natten, og lynet skulle efter sigende være slået ned i byens kirketårn. MEN vejrudsigten ser meget bedre ud her til morgen. Den lyder ikke i nærheden så dyster som der ellers de seneste dage har været lovet til i dag… så jeg tager derfor som planlagt bussen 8.59 fra Schliersee mod Spitzingsee. Der er et busstoppested netop hvor svævebanen starter så lettere kunne det ikke være. Der er 3 andre danskere med bussen, som jeg kort hilser på, 2 af dem går jeg en smule sammen med lidt senere på dagen.

Svævebanen tager os op i ca 1600 meters højde, en smuk lille tur i kabiner til 2 personer, så jeg har min egen kabine.

Udsigten er blandt det kønneste jeg har oplevet på turen. Samtidigt er temperaturen her perfekt, ca 16-17 grader vil jeg tro og den reneste skønne luft.

Herfra skal vi 200 meter yderligere op, inden den store nedstigning begynder på godt over 1000 højdemeter.

Det går stejl op af. I starten via klippesten, som er utrolig glatte efter nattens uvejr, så det er om at gå stille og roligt. Men stigningen hjælper nu også på det🤣 (jeg har ikke billeder at de klipper vi vandrede på, men forventer det er del af en kommende video).

Efter en stund ændre stien karakter og bliver nu generelt til mudder, der til tider blandet med ko-lort, her er virkekig glat, så jeg går meget forsigtigt og langsomt. De andre er lidt foran. Jeg indhenter dem dog ved en chikane… på den smalle sti spærrer to køer vejen og vil ikke flytte sig. Det lykkes dog at komme omkring chikanen og vi ender med at gå lidt sammen for en stund, indtil de tager en lille pause og jeg vandre videre.

Kort efter huset, der ses på billedet ovre, er opstigningen slut. Nu begynder det sjove. I starten går stien via meget skarpe og stejle klipper hvor man ind i mellem ikke rigtig kan se en sti…. Jeg elsker den slags, hvor man konstant skal have hænderne i brug for at komme frem. Samtidigt opleves naturen mere intenst. Desværre er det ikke rigtigt til at fotografere… men jeg har nok nogle af de lettere strækninger på video tror jeg.

Det er generelt ikke så meget at sige om den næste tid… Det går bare stejlt ned… vejret forbliver perfekt og ….. Hvad var det… En ekstrem høj hylende lyd… ca 15 meter foran mig står et murmeldyr (tror jeg jeg det hedder på dansk – i alle fald marmot på engelsk). Den står og skuer, ikke direkte på mig, men mon ikke den advarer andre om min tilstedeværelse… hvor sjovt. Fik desværre kun en lille video efter den stoppede med at hyle op, det tog desværre lidt tid at få tænkt på at filme.

Stien ændre sig nu til en grussti, der i nogle kilometer falder meget stejlt, hvorefter jeg forlader stien og går via smalle skovstier.. Generelt er de sidste 6-7 kilometer af dagens tur temmelig kedelig. Stien er let, med begrænsede højdeforskele og samtidig er der ikke meget at se på. Men vejret er skønt til vandring og jeg en god tur, blot ikke meget at skrive om.

Endelig fremme ved Bayrischzell og min endestation, hvor jeg skal overnatte på pensionat Vogelsang i 3 nætter, de sidste par minutter havde stedet ringet til mig, og netop igen dannet står og set pp huset… Hun ville bare vide hvornår jeg kom. Et hyggeligt lille sted, men ikke optimalt til 3 dages overnatning, da det er en simpelt værelset, uden balkon, ingen terrasse eller lignende, blot et lille enkelt værelse med meget lille toilet og bad. Så ikke optimalt for et sted planlagt til en ekstra afslappende dag, men det går jo nok… Der er jo ikke noget at gøre.

Animations video af en kort gåtur