• Menu
  • Menu

Tyskland Bayern 2020 dag 5


Mandag 27. Juli 2020

Fra Bad Wiessee til Schliersee sø

Efter en hurtig morgenmad og efterfølgende klargøring til turen, når jeg lige bussen 8.43 det tager mig til Tegernsee (på den modsatte side af søen) hvorfra dagens vandring starter.

Vejret er helt perfekt, efter en nat med hvad har lydt som styrtende regn og torden. En stor del af busen er fyldt med folk med vandre udstyr, men de går heldigvis alle ned i byen velsagtens for lidt morgenmad. Det betyder at jeg i alle fald for en stund har stien for mig selv.

Det går stejlt op af de små gader, indtil jeg drejer ind på en sti der tager mig højt over byen og i efter en stund langs kanten af en skov. Der er flere steder med mulighed for god udsigt og en bænk at nyde den fra. Det benytter jeg mig af… Jeg er kommet tidligt af sted og skal nyde dagen, så ingen hast.

Stien fortsætter nu rigtigt ind i skoven og det går op, temmelig stejlt og kun op. Inden for de ca 65-70 minutter tilvagellggesb godt 400 højdemeter stigning, hvor der ingen steder går så meget som vandret, kun op. Det er hårdt, men slet ikke så udfordrende som i forgårs.

Efter 45 minutters gang opdager jeg at der ikke er memory kort i mit GoPro kamera, som jeg ellers troede havde optaget løbende på af dagens vandring. Heldigvis havde jeg optaget lidt fra telefonen så alt er ikke tabt.

Tager derfor tasken af og sætter den fra mig på en træstub. Jeg finder et memory kort frem og kæmper nu i minimum 5 minutter på at tage GoPro kameraet ud af holderen. Det er altid svært (seriøst dårligt produceret), men i dag er da helt vildt… Måske pga af min svedige hænder.  Nå, men det lykkedes langt om længe… men hvor er mit memory kort…. Den må være faldet ned ved træstubben, jeg bruger nu 10-15 min forgæves på at finde det, mens et hav og folk overhaler mig. Lidt generende da jeg nu ikke længere har naturens ro og lyde, men nu folks snakken.  Nå men jeg kommer et andet memory kort i kameraet og går videre.  Heldigvis overhalet heg hurtigt de fleste af de andre trods det går godt op ad… Jeg har virkelig en god form i dag, selvom jeg pruster en del.

Skoven ender pludselig og stien går nu igennem en eng med skøn udsigt over de nærkuggende bjerge. Efter 15 min går stien rundt om en stor hytte der servere mad og drikke… altså alle dage bortset fra mandag… og ja det er mandag, suk. Men snydes for en pause og udsigten skal jeg ikke.

Der er pludselig rigtig mange mennesker (vel 25-40 styk)… Efter 10 minutter tænker jeg at gå gvidere, men høre en dansk kvinde fortælle hendes mand at der er kolde drikkevarer i et køleskab bag huset…. Det må jeg undersøge nærmere… på et skilt står det blot at man skal tage for sig og lægge penge af den værdi man føler det er værd…. så pausen blev nok 15 minutter længere. 

Turen fortsætter nu i en stund igennem en skov, hvor stien overvejene er uden de store stigninger og fald.

Igennem skoven deler stigen sig i to. En beagvdtigning til højre tager en op på et skønt udkig punkt 100 meter højere oppe, mens stien til venstre går neden for toppen. Naturligvis skal jeg op, men wow den er stejl… Der er nu ugen mange mennesker.  De stod alle og diskuterede om de skulle på toppen, så da jeg i den overvejelse går opad følger resten efter… Det føles lidt som et pres at have så mange lige i hælene… så jeg ender med at gå trækningen i et hug uden pause, dog ikke i den at hiver efter vejret.

Skøn udsigt på toppen… nedenfor ligger 3 små hytter der sælger mad og drikke… Jeg er virkelig sulten og glæder mig til af komme ned… men ikke lige uden først at gå fejl j vel 20-30 højde meter, så jeg måtte tilbage op igen. Ja, så kan mean jo lære at læse beskrivelsen bedre…

Jeg går til hytte 2 hvor jeg bestiller en vidunderlig Gulaschsuppe med Citron limonade. Ret er vigtigt ikke at spise noget for tungt og dette var virkelig hvad jeg trængte… overveje kortvarigt at bestille en suppe mere, men ender med at gå videre.

Herfra går turen kortvarigt op i en skov, og derefter kraftigt nedad ved skovstier. Der er generelt ikke meget st se på, så ikke mange billeder, men turen var nu skøn uanset. Inden det gir alvor går ned kommer jeg til en lille åbning med en smuk hytte der servere mad og drikke i weekender. Der er lukket i dag, men benytter nu lejligheden til et lille hvil og nyder udsigten.

Efter en kraftig nedstigning i skoven kommer jeg til Schliersee hvor jeg efter godt 1km finder mit GuestHouse.

Aftenen slutter på er restaurant hvor jeg får min inkluderede 3 retters menu, bestående af kryderurte suppe, svinekoteletter med sauerkraut og knödlen (sidstnævnte: totalt uspiseligt) afsluttende med en fantastisk 4 slags smag prøver af dessert, Mums.

En helt igennem fantastisk dag… skønt vejr, en ikke særlig hård tur, men dog til tider temmelig udfordrende, og men rigtig smukke udsigter. Ind i mellem vil jeg gerne have nogle mere udfordrende ture, men der er godt der kommer disse ind i mellem.

Animations video af en kort gåtur

VIDEO fra dagens tur